duminică, 18 octombrie 2009

Cred ca am imbatranit :(
De fapt sunt aproape sigura... Incep sa ma irite cam multe la "noua generatie". Scrierea cu prescurtari, care ii face efectiv incapabili sa mai scrie corect, chiar si atunci cand incearca, muzica nasoala, hainele mai mult lipsa ... Ce poate fi mai neplacut decat sa vezi o tipa durdulie, ca sa nu spun chiar grasa, cu un pantalon pe deasupra caruia i se revarsa burta si o bluza care ii intra in carne si tipa pe ea. Unele dintre aceste tipe chiar ar arata bine in niste haine care sa le avantajeze, sau cel putin mie mi-ar placea cum ar arata, ca eu nu am apreciat niciodata genul scandura, dar cand pun haine atat de nepotrivite ... iti vine sa fugi.
Chiar si pe unele site-uri care ma amuza ma simt in plus. Limbajul frust, sau ma rog, mai bine zis porcos, murdar, nu m-a deranjat niciodata. Chiar pot spune ca il folosesc si eu. Dar acum incepe sa ma. Poate fi amuzant sa citesti un topic cu glume si glumite despre diverse acte naturale, fiziologice. Dar in momentul in care observi ca pe un site care se doreste satiric toate discutiile se refera la asta devine obositor.
Racla, mafia si toate celelalte formatii au adus un deserviciu enorm. Mie cel putin. Au facut injuraturile si porcariile sa sune perimat. Ce poate fi mai bine decat sa te descarci, uneori, printr-o injuratura, sau folosind cateva cuvinte socante. De fapt sunt multe lucruri care pot fi mai bune, dar si asta este o chestie placuta. Sau era. Acum sa vorbesti ca la usa cortului este normal, este cool, este un semn de revolta, maturitate si originalitate. Asa ca toti sunt TERIBIL de originali in a fi porcosi.
Nu spun ca am imbatranit pentru ca ma deranjeaza astea . Multe m-au deranjat si ma deranjeaza la dobitocii de o varsta cu mine. Iar aceste lucruri m-ar fi deranjat la 16 ani cum ma deranjeaza si acum. Dar in momentul in care registrul porcariilor pe care le fac adolescentii s-a schimbat atat de mult fata de porcaiile din perioada in care tu erai adolescenta, s-a modificat atat de tare ... poate ca ar fi cazul sa ai o criza a varstei de mijloc.
Am ajuns la o concluzie ciudata. Nu valorile se modifica radical de la o generatie la alta, ci nonvaloarea. Nu te simti batran cand vezi valorile promovate de tineri, ci cand vezi porcariile promovate de ei. Si noi aveam oameni care nu stiau sa scrie ... si ii avem inca... dar ei mancau litere, sareau peste cratime, sau dimpotriva le puneau unde nu era necesar ... dar nu scriau cu k gr8 , kewl, u, vb, poop, sprt si mai stiu eu ce draci baltati de prescurtari ... Greselile lor de scriere erau tembele si enervante, dar le intelegeam sensul.
Si noi aveam haine ciudate, sau oribile, dar parca aratau inca a haine :)
Si noi aveam muzica proasta, dar acum ascult aproape nostalgic tampeniile care ma enervau pe atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu